facebook_pixel
logo
We Are SEO hjälper företag att synas i sökresultaten. SEO handlar inte bara att hitta sökord, utan det handlar om att hitta de rätta sökorden!

Kontakta oss gärna

Skicka oss ett mail så återkommer vi så snart som möjligt.

hello@weareseo.se

hello@weareseo.se

Top

SEO byrå – Vad vi gör & hur vi kan hjälpa

SEO byrå

SEO byrå – Vad vi gör & hur vi kan hjälpa

Vad gör en SEO-byrå?

SEO handlar om att optimera en webbplats mot Google på ett sätt som gör att Google prioriterar denna webbplats före dess konkurrenter när sökresultatet ska presenteras efter en sökning på sökmotorn. Genom att anlita en SEO byrå får du den hjälp som behövs för att nå högre upp i Googles sökresultat, här kan du läsa mer om sökmotoroptimering.

Vilket ord eller vilken fras tror du att dina kunder använder när de söker efter den produkt eller tjänst som ni säljer? Hur väl syns erat företag idag på detta ord? Topp tre? Topp tio? Eller längre bak?

Hur jobbar en SEO byrå?

Analys

För att veta vilken väg du ska ta – måste du veta var du är

Första steget för en SEO byrå är alltid att analysera kundens behov och hur synlig dess webbplats är på Google för tillfället. En nulägesanalys som bland annat innefattar sökordsanalys, konkurrenssituation och potential.

Det är denna analys som ligger till grund för hur arbetet sedan kommer att genomföras.

SEO-arbete

Även om det finns vissa grundläggande detaljer inom SEO-arbetet så är varje kund och webbplats unik. En SEO byrå utgår från kundens behov och utgår från detta när arbetet genomförs. Vad som behöver göras är därför omöjligt att säga innan en analys har genomförts av webbplatsen och dess positioner.

Uppföljning

Samtliga SEO byråer arbetar med löpande uppföljning. Det innebär att man som kund får ta del av statistik och se hur positionerna förbättras under den tid som SEO-arbetet genomförs. Det kan däremot skilja en hel del gällande hur ofta denna statistik presenteras för kunden och om kunden på eget initiativ kan ta del av gällande positioner på Google.

Med en tydlig uppföljning skapas en möjlighet för kunden att hela tiden se att arbetet går framåt och att man når de delmål som eventuellt är uppsatta. För SEO byrån innebär även uppföljning en kvalitetssäkring. Google uppdaterar nämligen sina algoritmer fler hundra gånger per år och det är därför viktigt att din SEO byrå hela tiden följer denna utveckling.

SEO byrå, sökresultat

Varför anlita en SEO byrå?

Google är den självklara vägen att söka information – oavsett om man ska köpa in julklappar eller boka hemstädning. Det betyder även att de företag som syns högt på Google får mycket mer trafik än de längre ner. Enligt flera studier klickar 30-50% av alla personer på det första sökresultatet vilket därmed gynnar dessa företag enormt. ’

Men hur kommer man högt på Google? Det är det jobbet som en SEO byrå genomför. Ett jobb som innebär högre positioner på Google och därmed betydligt mer trafik och kunder.

Är det värt investeringen?

Oavsett vilken marknadsföringsväg ett företag väljer så är det viktigt med uppföljning för att kunna avgöra om investeringen varit lönsam. Det gäller även SEO men skillnaden mot annonser, Tv-reklam eller radioreklam är att denna investering är extremt tydlig att mäta. Genom att se exakt hur många besökare som en webbplats har haft under specifika perioder och enskilda dagar. Dessutom går det även att se hur många av dessa som besökt webbplatsen efter att ha sökt på Google samt vilken placering man har på olika sökord. Utöver det kan man se hur många som söker på olika sökord.

Eftersom det finns så tydlig statistik är det lätt för en SEO byrå att avgöra om det är värt att satsa på eller inte.

 

Vill du ha hjälp med dina SEO kampanjer? Kontakta oss gärna.

No Comments

Post a Comment